#

Praga VS35 | Vojno borbeno vozilo - Srboauto

Industrijski dizajn

Dizajn vozila

3D modelovanje

3D renderovanje

© 2023 dizajn vozila - MR Dizajn studio

Vozilo PRAGA VS35 je uvedeno u naoružanje JNA tokom šezdesetih godina prošlog veka, a prvi put modernizovano deceniju kasnije. Tokom oružanih dejstava devedesetih godina pokazalo je odlične rezultate, ali su uočeni i značajni nedostaci vozila, koji su najvećim delom otklonjeni najnovijom modernizacijom.

#

Re-dizajn vozila

I pored niza izmena i poboljšanja funkcionalnosti vozila, glavni nedostatak vozila je ostao loša ergonomija i nekomfornost vozila. Iz tog razloga nametnula se potreba za potpunim redizajnom kabine vozila i prilagođavanje iste u skladu sa savremenim standardima.

#

Bolja funkcionalnost, veći komfor, unapređen kvalitet i poboljšana balistička zaštita samo su neki od zahteva koji će biti ispunjeni novim dizajnom kabine PRAGE.

#

Rešenje za novi dizajn PRAGE, koja u sebi sadrži sve nove zahteve korisnika a da pri tom nisu degradirane postojeće dobre karakteristike vozila, poput niske siluete, niskog težišta, odlične stabilnosti vozila i sl.

#

Pomirenje zahteva korisnika sa zahtevima za tehnologičnošću, odabir optimalnog oblika kabine, niska cena, jednostavno održavanje, jeftina logistička podrška i privlačan izgled samo su neki od problema koji se moraju rešiti u fazi redizajna.

#
#
#
#
#

Conservative Army Magazine - Češke novine o novom dizajnu Prage

Link

Video o modernizaciji Prage možete pogledati na linku ispod

Link za video